Explica'ns la teva història, que recordes de la teva escola?

PARTICIPA
Centenari Escola Pia Nostra Senyora
Escrit per Escola Pia   

Les memòries de l'Escola Pia daten el 1910 com l'any que comença l'activitat el Col·legi en els números 5 i 7 del Passeig de Gràcia i situen el 1912 com a l'any de l'inici de les activitats dels escolapis al 277 del C. Diputació.

 

  

Al llarg del curs 2008-2009 més de dos cents antics alumnes de diverses promocions van visitar l’escola, hi van convidar alguns dels qui havien estat els seus professors, i van compartir vells records.  Al mes de novembre de 2009 en vam convocar alguns caps de colla, de promocions que van del 1941 al 2009, perquè ens ajudessin a obtenir dades actuals dels companys de promoció, i per fer el primer recull d’ idees per preparar la celebració del centenari de l’escola.

 

L’Espi@dimonis és el nom de la revista actual de l’escola que en recull la vida recent; esdevé una mena de calaix familiar, d’aquells que hi ha a totes les cases, on de forma ocasional i sele

ctiva hi anem desant petits signes de la vida escolar.  Hi podem trobar la crònica d’aquelles convivències que en tornar dèiem que havien estat les més divertides, els contes i poemes que vam fer, la crònica de visites culturals dels grups, el treball sobre el tema central que van fer els alumnes de periodisme amb les entrevistes a persones conegudes i expertes,  les entrevistes a antics alumnes, el retrat d’aquells companys que potser ja no hi són, els pensaments que han anat guiant l’acció dels nostres professors... i tantes altres coses que fan que ens sentim en família.

 

El temps transcorre, però és cert que no ho fa mai en va. La nostàlgia que provoquen els records l’hem de barrejar amb l’esperança d’un futur estimulant i fecund. El centenari de l’Escola és alhora un símbol d’una trajectòria eficaç i responsable, que ha afrontat molts canvis, sovint gens fàcils, amb llenguatges i mètodes que han anat canviant, fruit de l’esforç, del dinamisme i de la visió de futur dels qui ens han precedit. El que perdura a través de les generacions és la nostra obra en comú, l’educació dels nois i noies, feta des de l’estimació. L’important és el compromís de continuar treballant amb constància i il·lusió per fer créixer les persones de la comunitat que ens acull, i a la qual servim.