Entrevistes
LAMA JAMYANG TASHI DORJE RINPOCHE
Escrit per Servei Informàtic   

  


En aquesta secció dedicada als antics alumnes, possiblement a tothom li cridarà l’atenció trobar aquest nom. I certament, un servidor, que he llegit moltes llistes d’alumnes de l’Escola, no he l’hi he trobat en cap. Però un dia per mitjà del P. Paco Martínez Soria em vaig assabentar que el Superior (Rinpoche) del Monestir Budista (Sakya Tashi Ling) que hi ha al Garraf, concretament al Palau Plana Novella, és antic alumne del nostre  Col.legi. Vaig demanar una entrevista i molt amablement em va rebre i es va prestar a contestar afablement les meves preguntes sobre la seva estada als Escolapis del carrer Diputació. 

Llegiu-ne més...
 
ENTREVISTA A JOSEP MARIA ESPINÀS I MASSIP
Escrit per Servei Informàtic   

     Josep Maria Espinàs és un escriptor, periodista i editor català conegut del gran públic per les novel•les, per les cròniques de viatges i pels articles periodístics que encara publica a “El Periódico”. Va néixer el 7 de març de 1927 a la ciutat de Barcelona. Sempre s’ha qualificat com a “nen de l’Eixample”. Va estudiar al nostre col•legi dels  Escolapis fins el 1945, any en què va entrar a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, on es llicencià el 1949. El mateix any guanyà el premi Guimerà amb el seu primer article.

Llegiu-ne més...
 
L’escriptor José Cruset
Escrit per Servei Informàtic   


Unas pasaron azules,
misioneras de añoranza,
otras, blancas, por los mares
de
l cielo como las barcas.
La que llevava tu nombre
cruzó más allà del mapa...

José Cruset

 

Al llarg dels darrers mesos, com a preludi del centenari del nostre centre, que ja s’acosta, s’ha anat glossant a les pàgines d’aquesta revista les vides d’alguns ex-alumnes. La majoria d’ells han estat personatges d’actualitat que encara ara desenvolupen les seves tasques. No hem d’oblidar, però, la presència de moltes altres persones que han passat per les nostres aules, que ja no hi són i mereixen ser recordats.

 

Llegiu-ne més...
 
Arcadi Oliveres
Escrit per Servei Informàtic   

UN EXALUMNE PROFETIC I REBEL


 

 

Arcadi Oliveres i Boadella (Barcelona, 1945), pare de quatre fills, va estudiar al nostre centre, on fou membre del moviment escolta. És catedràtic d’Economia a la UAB. En l’època d’estudiant  fou processat pel TOP el 1968, participà a la constitució clandestina del Sindicat Democràtic d’Estudiants (“Caputxinada”, 1966) i a l’Assemblea de Catalunya. Des del 1974  participa a Pax Christi. El 1977  va promoure la creació de l’ Associació Catalana de Solidaritat i Ajut al Refugiat (ACSAR); 

 

Llegiu-ne més...
 
Eloi Cordomí
Escrit per Servei Informàtic   

Exalumne i "Home del temps" de TV3

 

—Per ser “Home del temps”, quina branca d’estudis va triar: la de la Física o la branca de Geografia? —Vaig triar fer Física. Les dues són vàlides per fer meteorologia, però com que sempre he estat més home de ciències que no pas de lletres, em vaig decidir a fer física.

Llegiu-ne més...
 
Entrevista a Victor Amela
Escrit per Escola Pia   


Ens reunim amb en Víctor Amela, reconegut per les seves entrevistes ‘La contra’ del diari “La Vanguardia” i per les seves intervencions sobre llibres a diverses TV,  al Passeig de Gràcia, un dilluns de gener. Ens proposa d'anar a l'Hotel Majestic i mentre ens hi dirigim ens dóna alguns consells sobre com fer una entrevista. Un cop ben instal·lats en una saleta tranquil·la, comencem, doncs, l’enquesta. Ens explica moltes anècdotes, com per exemple que, alumne a l’Escola pia de Diputació,  va participar en el primer número de la revista de l'EPNS, que va dur a terme Francesc Escribano, qui també va ser director de TV3.  De fons, la melodia d'un piano ens amenitza la vetllada.

Llegiu-ne més...
 
EL PARE LLUC TORCAL, EX-ALUMNE, FÍSIC I PRIOR DE POBLET
Escrit per Escola Pia   


Nascut el 5-X-1971 a Sant Cugat, és llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (1994) i a Roma va fer-hi la            llicenciatura  dFilosofia  a la Gregoriana (2003) i el  batxiller en Teologia per l’“Angèlicum” (2004).
Llegiu-ne més...
 
Guillem Clua, de TV3 a Nova York i al Teatre Nacional de Catalunya
Escrit per Escola Pia   

 


Periodista i guionista de sèries de TV3 —des d’El cor de la ciutat a La Riera—, en Guillem Clua (Barcelona, 1973), exalumne de la nostra escola,  és el dramaturg català revelació del segle XXI. La seva quarta obra, ‘Marburg’, s’ha estrenat amb gran èxit a la Sala Petita del TNC. Hi parla de malalties i pors que angoixen la societat, com la sida, un tema que s’aborda des d’un punt de vista sexual. Inicià la formació teatral en la London Guidall University en 1994.

Llegiu-ne més...
 
Entrevista a Margarita Freixes
Escrit per Escola Pia   

 

Margarita Freixas i Alás, nascuda el 27-VII-1975,  doctora en Filologia Hispànica i professora de Llengua Espanyola a la Universitat Autònoma de Barcelona (Facultat de Ciències de la Comunicació), és exalumna de la nostra Escola. Especialista en l’anàlisi històrica de la llengua espanyola, ha publicat diversos treballs en revistes científiques i volums col·lectius sobre metalexicografia, qüestions de lingüística històrica, anàlisi de la llengua literària i estudi de la llengua dels mitjans (amb especial atenció pels llibres d’estil). Destaquen les seves aportacions sobre els orígens de la lexicografia acadèmica en espanyol, tema sobre el qual acaba de publicar una monografia (Planta y método del “Diccionario de Autoridades”. Orígenes de la técnica lexicográfica de la Real Academia Española, , 2010). També trobareu el seu nom en l’edició  del centenari del Quixot (aleshores col·laborava amb el professor Rico) o en la cura d’edicions d’obres tan interessants com l’Arxiprest d’Hita (2008). És membre del Seminari de Filologia i Informàtica de la Universitat Autònoma de Barcelona

Llegiu-ne més...
 
Entrevista a Alvaro Cervantes
Escrit per Escola Pia   

 

Álvaro Cervantes és un actor català nascut l’any 1989 a Barcelona. Va estudiar batxillerat artístic al nostre centre mentre feia alguna cosa com a actor a la sèrie de televisió Abuela de verano, dirigida per Joaquín Oristrell i produïda per Televisió Espanyola. Després va començar la carrera de Comunicació Audiovisual.
   El primer paper important al cinema va arribar-li amb Sílvia Munt com a directora i guionista de la pel·lícula Pretextos. Encara que el film amb què Álvaro Cervantes va donar-se a conèixer va ser El juego del ahorcado

  (2008), amb Manuel Gómez Pereira com a director.

 

 

Llegiu-ne més...
 
<< Inicia < Anterior 1 2 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL