Escolapis
Entrevista amb el pare Josep M. Balcells, exSuperior General de l’Escola Pia

Entrevista amb el  pare Josep M. Balcells, exSuperior General de l’Escola Pia

 

El P. Josep M. Balcells va ser Superior Provincial de l’Escola Pia de Catalunya de 1979 a 1985 i Superior General de 1985 al 2003. Ara ha deixat tots els càrrecs i ha esdevingut un simple soldat ras. Es tracta d’un home preocupat des de sempre per la renovació pedagògica del país. Els anys 60 ja es reunia amb prestigiosos pedagogs de casa nostra com Marta Mata, Pere Darder, Alexandre Galí, Octavi Fullat…I també va ser President de la FERE. Abans, però, havia estat professor del nostre Centre, del Col·legi Nostra Senyora de  l’Escola Pia de Diputació.

 

Llegiu-ne més...
 
El pare Josep Liñan i Pla

El pare Josep Liñan i Pla
(Balaguer 3 abril 1922 – Benidorm 27 agost 2011)
Joan Florensa, escolapi

Era un balaguerí de soca-rel. Sabia viure a la gran ciutat, però mai abandonà ni el seu origen ni l’estil de vida de pagès. Llest i murri, es guanyava l’amistat de tothom. L’esclat de la guerra civil el 1936 li truncà els estudis que havia iniciat com escolapi: feia dos anys que es trobava a Alella i havia de passar a Moià per començar el noviciat. Els tres anys de guerra els va viure a casa ajudant el pare en les feines del camp, jugant pel carrer i observant el que passava: el front de guerra s’aturà a Balaguer, al Segre.
El setembre de 1939 pogué anar a Moià. Començà el noviciat el 10 de setembre d’aquest any. Un any després allà mateix va emetre la professió religiosa. Estudià la carrera eclesiàstica a Albelda de Iregua (Logroño). A Barcelona el 23 de juny de 1946 va ser ordenat sacerdot.

Llegiu-ne més...