Aquest any l’escola s’ha adherit a celebrar el DIA SENSE COTXES.

Aquesta activitat està inclosa en la Setmana Europea de la Mobilitat que es celebrarà del 16 al 22 de setembre a Catalunya i promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

L’activitat es realitzarà durant el matí del dia 22 de setembre al lateral  del carrer Passeig de Gràcia (cantó Besos) entre els carrers Diputació i Gran Via.

Aquest any hi participaran els alumnes d’ESO, que baixaran per nivells en diferents franges horàries de 9h a 14:30h, i els alumnes de batxillerat científic que faran de voluntaris donant suport als tallers que realitzarem a l’aire lliure.

Muntarem cinc tallers al carrer per fer-nos visibles i reivindicar un entorn escolar més saludable i silenciós:

  • Taller de música amb percussió
  • Taller de plàstica amb pintura mural
  • Taller d’educació física amb un ball en línia
  • Taller de ciència i bombolles de sabó.

Per últim hi haurà un espai de mesura de la contaminació ambiental.

La  Setmana Europea de la Sostenibilitat 2021 vol incidir en quatre temes: la salut mental i física, la seguretat i la resposta davant la COVID-19.

Els objectius principals de la Setmana són els següents:

  1. Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  2. Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  3. Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  4. Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  5. Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

Moltes gràcies a tots pel suport, la participació i difusió d’aquesta activitat!