Us compartim les propostes i activitats que hem fet a l’escola durant aquesta setmana per a celebrar el Dia de la Dona.  Aquest any, hem posat en marxa diverses iniciatives destinades a sensibilitzar i celebrar la contribució de les dones a la nostra comunitat educativa.

8M vist des de l’art

La instal·lació artística titulada “Saps qui som?” es troba a l’escala principal de l’escola. Amb aquesta instal·lació, volem que tots es preguntin si coneixen les dones extraordinàries que han deixat la seva empremta en diversos àmbits. Cada imatge representa una història única d’una dona única. I totes les imatges estan connectades amb un fil de color lila que les uneix i crea un xarxa lleugera però resistent.

A més, hem creat un mural reivindicatiu amb l’eslògan “Jo sí et crec”, destacant la importància de creure en les veus de les dones. A través d’aquesta declaració contundent, volem fomentar la empatia i la solidaritat.

8M Les dones de la nostra escola

A l’entrada de l’escola, hem organitzat una exposició que destaca les dones que han estat i continuen sent claus en la vida de la nostra escola, dones que han estat una font d’inspiració per a tots nosaltres.

8M Som realment iguals?

Els alumnes del batxillerat social han penjat a la mediateca un mural interactiu que han titulat EL DESIGUALÒMETRE, un espai de reflexió col·lectiva on persones de tots els gèneres han compartit les desigualtats que han pogut experimentar al llarg de la seva vida. Aquesta iniciativa pretén obrir diàlegs significatius sobre les desigualtats de gènere i fomentar la consciència crítica.

També han omplert les escales amb una sèrie de cartells on volen fer evidents aquestes deigualtats amb diverses interaccions entre gèneres.

Altres activitats

  • 30 lectures amb mirada de dona. 8M celebrem el dia de la dona

8M: 30 lectures amb mirada de Dona

març 4, 2024|0 Comments

Per què necessitem lectures amb perspectiva de gènere pel 8M (i per qualsevol ocasió)? Perquè la cultura configura les ments i volem contribuir a que la xarxa de creences dels individus sostingui una societat [...]

  • 8M Dia de la dona. Taula rodona. Dones en ciència, un món de possibilitats.

8M Dia de la Dona

febrer 29, 2024|0 Comments

CELEBREM EL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA L’alumnat del CFGS de Laboratori Clínic i Biomèdic celebrarà el Dia Internacional de la Dona assistint a una taula rodona que reunirà diverses científiques. Aquesta activitat, emmarcada [...]