El dimecres 18 de gener vam celebrar el Fòrum d’Empreses 2023, una iniciativa que cerca reflexionar sobre el paper formador de l’empresa. Avui ningú discuteix el valor que aporta l’empresa a la formació dels treballadors. Però el futur demana un major compromís d’aquesta pel seu rol d’agent actiu de formació per a joves estudiants de batxillerat i formació professional, que complementi l’adquisició de competències professionals en un context real de treball.

Davant d’una representació del món acadèmic i empresarial de més de 60 representants d’entitats i empreses que col·laboren amb l’escola, vam comptar amb la presència del Professor Xavier Marcet, exalumne de Can Colapi de Terrassa, consultor internacional d’empresa, autor de llibres com “Esquivar la mediocridad” o “Crecer haciendo crecer” i col·laborador habitual de la Vanguardia, entre d’altres. El professor Marcet és un estret col·laborador del món acadèmic a nivell nacional i internacional i presideix diverses institucions de projecció internacional en àmbits d’estratègia, management i innovació empresarial. Algunes de les idees que ens deixa de la seva intervenció conviden a la reflexió dels assistents a la mediateca de la nostra escola:

  • A l’empresa hem de passar d’ecosistemes de formació a ecosistemes d’aprenentatge.
  • L’empresa ha de buscar l’equilibri entre la gestió del present i l’agenda del futur.
  • Les organitzacions han de créixer per dins perquè necessitem gent que estimi el privilegi de la complexitat.
  • Créixer fent créixer és la nostra funció quan tenim responsabilitats.
  • Les institucions que respecten els seus equips són entitats que respecten els seus clients.

La vesprada es va completar amb el vicepresident de l’Asociación de centros FPempresa, el Sr. José Luís Durán, que va presentar el portafolis de serveis que l’entitat ofereix als centres d’FP de tot l’estat, sempre en la recerca de projectes que apropin els centres i les empreses.

El fòrum va completar el programa amb el testimoni dels que són els verdaders protagonistes de l’FP, els alumni, que van compartir amb el públic assistent els detalls de la seva experiència laboral en empreses del sector pel qual s’han format a l’escola. I la nit va transcórrer amb el lliurament de guardons a aquelles empreses i entitats col·laboradores que han demostrat el seu compromís amb l’FP i amb la qualitat de les estades pràctiques del nostre alumnat.

La vetllada es va tancar amb les paraules del Director General d’Escola Pia de Catalunya, Sr. Toni Burgaya, que va ressaltar el paper de l’escola com espai d’acompanyament i creixement de persones. En acabat, Aramark ens va servir un sopar a peu dret per fer networking entre els assistents, que no van desaprofitar gens l’ocasió.

Volem agrair a totes les empreses i entitats que ens donen suport amb la seva participació en el projecte de formació de la nostra escola. Agrair també el suport de l’AFA, dels Alumni i de l’Escola Pia de Catalunya. Sense ells res de tot això seria possible.

Com deia Steve Jobs, “els èxits no són mai obra d’una sola persona, són sempre el resultat d’un treball en equip”.

Us compartim una galeria d’imatges de l’acte. Gràcies a tots per la vostra participació i implicació!