30 de gener de 2019. En la celebració del DENIP (Dia Escolar de la No Violència i la Pau) d’aquell any vam enlairar un globus amb una càpsula del temps que contenia els escrits, dibuixos i vìdeos que es van treballar a l’aula per tal d’imaginar com seria el món en cinc anys pel que fa a la pau.

Avui, 30 de gener de 2024, s’han complert els 5 anys d’aquell DENIP i hem recuperat la càpsula del temps que viatjava per l’espai. L’hem obert en companyia de tots els alumnes de l’escola i, sobretot, dels alumnes que fa cinc anys eren a 1r d’ESO i ara estan fent el 2n de Batxillerat.

Hem recordat aquell 30 de gener de 2019 i, llegint alguns dels textos de la càpsula, ens hem adonat que, malauradament estem lluny de viure en un món de pau. No hi pot haver pau mentre hi continui havent tantes formes d’injustícia i violència a la terra.
Estem convençuts que al món hi cap tothom, i que tothom te dret a viure-hi sense exclusions, sense pors i sense privilegis. I creiem que és necessari resoldre els conflictes amb una bona base de diàleg i molta voluntat.
Com diu el lema del DENIP d’aquest d’any, “NO DEIXEM DE SOMIAR”. Un món millor és possible si tots hi posem el nostre granet de sorra.
ANAR A LA CÀPSULA DEL TEMPS