L’ESCOLA A CASA

ESPAI INFORMATIU PERÍODE DE TANCAMENT

Obrim aquest espai per mantenir-vos informats del dia a dia de les comunicacions més rellevants respecte al període de tancament.

Telèfons de contacte
matins de 9h a 13h consultes acadèmiques > 608758200 
tardes de 15h a 18h per informació en general i consultes sobre matriculació 646969904

L’escola a casa.
Pautes per treballar des de casa

Aquest dies haurem de fer la feina de manera diferent a la que estem habituats. Us expliquem aquí com cal fer-la.

 • L’eina bàsica per realitzar la nostra tasca educativa seran els grups de Classroom que hem creat especialment, en els quals els alumnes han estat donats d’alta.
  • En el cas de l’ESO, hi ha un grup Classroom per cada grup-classe (p. ex. 4ESOa i 4ESOB). El seu nom és “Feines a casa (març 2020)”.
  • Pel que fa al Batxillerat, seguim treballant amb els grups-matèria de Classroom que venim utilitzant durant tot el curs.
  • FP: El CGFM de Cures auxiliars d’Infermeria, treballarà amb el classroom de tutoria i la resta de CFGS (Laboratori, Imatge per al diagnòstic, Animació 3D i Màrqueting i publicitat) ho faran a través dels seus grups-matèria.
 • Les feines que els alumnes rebran tindran un format de tasca, en el sentit que  inclouran un termini de lliurament. Aquestes tasques s’aniran renovant, de manera que l’alumnat anirà rebent feina de totes les matèries al llarg de la setmana (treball que realitzarà durant l’equivalent a les seves hores lectives). Un cop acabat el termini de lliurament, els alumnes rebran noves tasques.
 • La realització de les tasques encomanades serà avaluada dins del curs. Per aquesta raó, entenem que és important que  les famílies feu un seguiment de les tasques, treballs i feines que el vostre fill/a tingui encarregades i els ajudeu a organitzar-se.
 • Més enllà de les feines que els alumnes hauran de realitzar, també trobaran al Classroom, si s’escau, apunts, vídeos, enllaços i altres materials de suport que els ajudaran a realitzar la seva feina.
 • Els tutor/es, al Classroom de tutoria, donaran també indicacions genèriques als alumnes sobre com organitzar-se i treballar. Els oferiran el correu electrònic per a comunicar-s’hi, si ho necessiten.
 • Finalment, afegim que el contacte entre les famílies i els tutors/es es mantindrà via correu electrònic.
RECURSOS ONLINE PER AFAVORIR L’ESCOLA A CASA

Aquests dies de treball a casa, els recursos online són una ajuda important per poder dur a terme les nostres tasques. Us hem fet aquest recull, per si us són d’utilitat.

És important remarcar que són recursos complementaris als que l’alumnat ja té al classroom i que els hi ha proporcionat el professorat.

ACCÉS ALS RECURSOS

Preguntes freqüents

Què fer i què no fer a casa?

Us proposem que feu una ullada a les FAQS del Canal Salut de la Generalitat

A nivell d’escola:

Quan està previst retornar a l’escola? 
Mentre duri l’estat d’alarma, no hi ha prevista una data de retorn a les escoles. Malgrat això, el nostre personal docent i administratiu està actiu des de casa i els alumnes poden seguir el curs a través de les eines on-line que tenen habilitades.

Estarà disponible el professorat pel seu alumnat?
El professorat estarà disponible complint la seva tasca docent on-line des de casa.

Com treballaran els alumnes des de casa?
Els alumnes tenen habilitada una carpeta al classroom on el professorat ha pautat diferents activitats i tasques amb un calendari de lliurament.

Els alumnes poden posar-se en contacte amb el/la tutor/a i el professorat?
Els alumnes tenen l’e-mail del seu professorat i dels tutors i es poden posar en contacte en qualsevol moment amb ells.

Què passa amb les preinscripcions d’ESO?

(17/03/2020) El Departament d’Educació va publicar  el 17/03 un comunicat que diu:

“El Departament d’Educació ha decidit ajornar la preinscripció escolar del segon cicle d’infantil, primària i secundària fins que es pugui garantir la seva realització en condicions de normalitat. Demà al matí (18/03) el Departament ampliarà aquesta informació”

Estem a l’espera de conèixer més detalls i us mantindrem informats.

Què passarà amb la selectivitat?
(1/04/2020) Les Proves d’Accés a la Universitat s’endarrereixen al 7, 8 i 9 de juliol i la matrícula de les #universitats podria fer-se al setembre.

Què passa amb els alumnes d’FP que estaven fent pràctiques?
(18/03/2020) Pel que fa a les pràctiques en els centres de treball i la FP dual, el Ministeri, d’acord amb les comunitats autònomes, ha proposat la flexibilització de les pràctiques necessàries per a superar el curs. Per a aquells que hagin de fer les proves d’accés a la FP de grau mitjà i superior perquè no comptin amb els requisits acadèmics d’accés a aquests ensenyaments, “s’adaptarà el calendari de les proves i matrícula i es mantindrà una reserva de plaça perquè cap estudiant sense possibilitats d’accés”, segons informa el Ministeri. Aquestes qüestions es concretaran en una reunió de la Comissió de FP que se celebrarà la setmana vinent.

Què passa amb l’obtenció dels títols FP per a matrícules d’estudis posteriors?
En aquests moments el calendari no ha sofert cap canvi. Caldrà veure com es resoldrà des de l’autoritat educativa l’encaix del calendari de matriculació a estudis superiors amb el compliment del mòdul de pràctiques.

Què passa amb els alumnes d’Erasmus+ que estaven a diferents països?
Tenim contacte directe amb els diferents alumnes d’Erasmus+. S’avalua cada cas amb l’alumne i amb la seva família i es decideix conjuntament la millor decisió.

Quan podrem veure l’escola. Hi ha algunes Portes obertes previstes més endavant?
El dia 9 de maig, sinó hi ha contraindicacions, es farà una jornada de portes obertes per a l’ESO i la FP, i el Batxillerat, a les 9.30h i a les 11h.
Mentrestant, si voleu conèixer l’escola podeu visionar els audiovisuals que tenim a la vostra disposició a les nostres xarxes socials (canal Youtube, instagram, twitter, facebook) on podeu veure activitats educatives que es promouen des del Projecte Educatiu de l’Escola.
A la pàgina web hi trobareu el Projecte Educatiu de Centre (PEC) per fer-se una idea de quina Escola som, quina pedagogia afavorim i quines són les estratègies educatives que implementem.

El calendari escolar podria canviar?
En principi no, tot i que caldrà estar atents a les instruccions de les autoritats educatives.