MEU Madrid 2024

Un grup de 7 ambaixadors júnior i una ambaixadora sènior de l’escola assisteixen al MEU (Model European Union) a Madrid. Hi participen en una simulació de les institucions europees, fent el rol dels europarlamentaris que ja tenen assignats i s’han preparat, així com en diferents tallers per aprendre a parlar en públic i combatre la desinformació, entre d’altres. Una alumna  treballarà a l’equip de periodistes, que farà les rodes de prensa, els informatius,…i cobrirà tot l’esdeveniment, per fer-ho més real.

Vint escoles d’arreu d’Espanya han estat convidades a participar en el MEU (7 de Madrid i 13 de diferents comunitats autònomes) i la nostra escola és la representant de Catalunya.

El MEU, que vol donar a conèixer als joves el funcionament de les institucions europees de manera pràctica i vivencial, és un projecte Erasmus+ de la institució Iuventia, que coordina també el programa Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu.
Esperem gaudir d’aquesta experiència!

Per més informació: https://meumadrid.eu/

DIARI DE L’EXPERIÈNCIA

DIA 1

El nostre equip d’eurodiputats i eurodiputades van començar ahir a treballar, tant per grups polítics com per comissions de treball, amb l’objectiu d’esmenar i millorar 3 directives.

A primera hora, en els grups polítics els portaveus i els seus membres van consensuar les seves línies d’actuació, en general i respecte a les 3 directives.

Les directives es va centrar en l’intel.ligència artificial, la prohibició de vols on el tren pot arribar en 2.5 hores i en els fons que s’han de reservar per catástrofes naturals degudes al canvi climàtic.

Per tenir més coneixement sobre els temes, les 3 comissions van comptar amb experts, que els van donar informació de primera mà, com per exemple, un representant d’Adif i un de Renfe, per il.lustrar el tema de l’expansió dels trens si es prohibeixen els vols.

Va ser un anar i venir de negociacions, on els eurodiputats i eurodiputades van haver de tenir en compte les línies del seu grup polític europeu, les del seu partit nacional, la seva comissió i les necessitats del seu país. Un exercici complex.

L’equip de periodistes va cobrir tot l’acte, i va fer un informatiu, notícies en un diari online i una roda de premsa.

La tarda va ser lliure per visitar Madrid.