Des del 25 de maig fins el 4 de juny, l’alumnat de 1r de Batxillerat artístic exposa a la Mostra d’Art Jove de l’Eixample el seu projecte CON SU MISMO ARTE.

Des de l’optativa Comissiariat d’Exposicions s’ha proposat una exposició reivindicativa que té com a objectiu fer-nos reflexionar sobre dos temes: la comercialització de la creativitat i el residu de la indústria.

El muntatge s’ha estructurat partint de dos eixos:

1. MERCAOBRA, un supermercat on l’art es ven a preu d’oferta. En aquesta instal·lació, un seguit de llaunes de conserva simulen ser obres d’art envasades. Cada llauna té una etiqueta que ens explica la composició de l’obra (per exemple, el percentatge d’expressivitat, sensibilitat, autenticitat, plagi o còpia,) i l’autor de la mateixa. D’aquesta manera volen posar de manifest com “l’art també ha estat sotmés a les regles del mercat on el seu valor es mesura en termes de xifres econòmiques i tendències comercials”.

2. MODA RESIDU || MODA ASSESSINA. Un vestit creat amb material de reciclatge n’és la peça central. En l’acte d’inaguració, una desfilada reinvindicativa va donar pas a la lectura d’un manifest contra la moda residu, el fast fashion i les greus consequències que comporta la indústria de la moda per al medi ambient i per als drets humans.

Amb aquesta exposició, l’alumnat del l’artistic vol fer-nos reflexionar sobre el difícil equilibri que hi ha entre l’art en tant que expressió autèntica de l’ésser humà i l’art en tant que objecte de valor econòmic. I també sobre la moda ràpida, el fast fashion i com hem d’evolucionar cap a una moda més sostenible, que generi menys residus i que sigui justa amb els qui la confeccionen.

A la mostra s’hi poden trobar peces audiovisuals, obres pictòriques, escultures i un gran desplegament d’art “enllaunat” que conté obres creades pels alumnes de totes les modalitats del batxillerat artístic.

Felicitem a l’alumnat que hi ha pres part i al professorat que els ha acompanyat en aquesta aventura. Els nostres artistes del futur tenen moltes coses a dir!