Presentem el nostre projecte com a Escola Ambaixadora del Parlament Europeu a la Consellera d’Educació, Hble. Sra. Anna Simó  i a la Consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Hble. Sra. Meritxell Serret.

El passat 5 de juny vam rebre la visita de la Consellera d’Educació, Sra. Anna Simó, i la Consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Sra. Meritxell Serret, per tal de conèixer el nostre projecte com a Escola Ambaixadora del Parlament Europeu.

Així mateix, també ens van acompanyar el Cap de l’Oficina del Parlament Europeu de Barcelona, el Sr. Sergi Barrera, el Director General de centres concertats i centres privats, el Sr. Ramon Montes, entre d’altres autoritats.

Un cop feta la rebuda, les conselleres van poder escoltar la presentació de l’Infopoint que tenim a l’entrada de l’escola. Un grup d’ambaixadors júnior va ser l’encarregat d’explicar-los tant la part fixa com la dedicada als mesos de maig i juny, amb informació centrada en les eleccions europees. Es va aprofitar aquest mitjà de difusió perquè la Rosi Dos Santos, responsable de la comunicació del centre, expliqués quines accions s’han fet amb aquest programa.

Una vegada  la comitiva va arribar a l’Aula de Programes Internacionals, l’esperaven tots els ambaixadors júnior i les ambaixadores sènior de l’escola. Aquesta part de l’acte va començar amb unes paraules de presentació de l’escola, a càrrec del director, el Ricard Coma. Es va donar pas llavors a la Rosa Cols, responsable del departament de programes internacionals, per explicar els programes europeus que tenim a l’escola i, així, contextualitzar la implementació del projecte EPAS a la nostra escola. 

A partir d’aquí va començar la part més pràctica del matí, en què els ambaixadors júnior van sortir en grups a explicar les diferents parts del programa. Així doncs, les conselleres i tots els assistents, van poder conèixer l’itinerari SUMMEM, que es fa a 3r d’ESO, de la mà de l’ambaixadora sènior, Marta Martínez, i 3 júniors. Seguidament, un grup d’ambaixadors de 3r i 4t d’ESO van explicar un parell d’exemples d’activitats que havien preparat pels companys per explicar Europa d’una manera lúdica. 

Es va donar pas llavors a un altre grup que va explicar com havíem celebrat el 9 de maig, el dia d’Europa, tant amb l’acte conjunt de totes les EPAS catalanes, com a l’escola.

I d’aquí es va passar a explicar els viatges que el projecte ens ha regalat: el viatge per participar a Euroscola a Estrasburg, el viatge a Brussel·les de la mà de l’eurodiputat Jordi Solé i, finalment, el viatge a Madrid per participar al MEU (Model European Union), que tindrà lloc d’aquí a 10 dies.

Una mostra d’activitats realitzades al llarg d’aquests 3 anys, exposada per un altre grup de júniors, va cloure la presentació de la implementació del programa.

A partir d’aquí es va obrir un diàleg entre les conselleres i els ambaixadors.

Vam acabar la visita amb les signatures al llibre d’honor de l’escola i una foto de grup a l’Infopoint.

Assolir aquest repte i fer una presentació coral davant les conselleres, amb les veus de tots els ambaixadors júniors i sènior de l’escola, és el millor tancament per el nostre tercer i últim any com a Escola Ambaixadora.

Desitgem convertir-nos en Escola Mentora el curs que ve per continuar explicant la Unió Europea a la nostra comunitat educativa.